Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit astăzi 1.000 de pachete cu ţigări, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară.

Astăzi, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

Astfel, au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra unui autoturism condus de cetățeanul bulgar I.D., în vârstă de 39 de ani, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-un loc special amenajat din remorca acestuia, cantitatea totală de 1.000 de pachete cu țigări, toate având aplicate timbru fiscal bulgăresc.

La cercetări, persoana în cauză a declarat faptul că țigările îi aparțin şi le-a achiziţionat din Bulgaria, intenţionând să le transporte în Germania, pentru a le comercializa.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 19.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări”, faptă prevăzută de Legea 227/2015, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

Articolul precedentPersoană dispărută, depistată de polițiștii giurgiuveni
Articolul următorInformare meteo. Temperaturi extrem de joase şi precipitaţii mixte, la Giurgiu