Milioane de euro pentru elevii giurgiuveni care se înscriu la învățământul dual.

Ministerul Educației a evaluat eligibilitatea proiectelor depuse în cadrul apelului PNRR/2022/C15/MEDU/I6/ Program – pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual.

Proiectul de constructie a unui campus profesional integrat in municipiul Giurgiu, o investiţie estimată la circa 23 milioane de euro, a fost admis ca eligibil în urma primei etape a procedurii de evaluare. Dacă proiectul va fi selectat, acesta va primi o finanţare nerambursabilă.  

Acest proiect, important pentru formarea forţei de muncă în judeţul Giurgiu va cuprinde un întreg ansamblu format din săli de clasa, ateliere, unităţi de cazare de cazare tip cămin, cantină, bază sportiva şi zone de relaxare. 

Pentru implementarea proiectului, a fost aprobată înfiinţarea consortiului pentru dezvoltarea proiectului, având ca lider Primăria municipiului Giurgiu. Din asociere fac parte Universitatea Politehnică Bucureşti, UAT-uri precum Călăraşi sau Zimnicea, dar şi mai multe companii. 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCARAVANA ANTIMAFIA – Anca Alexandrescu descinde, joi, în Gorj – județul care a devenit ținta gigantului austriac OMV. Joi, ora 18:00, pe Realitatea PLUS
Articolul următorRăspunsul halucinant al Fondului de Garantare a Asiguraților la solicitarea Eurohold și BERD