Președintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, le-a cerut primarilor din judeţul Giurgiu să se implice activ în derularea recensământului populaţiei, având în vedere că procesul se desfăşoară în ritm lent la Giurgiu, doar 10 la sută din locuitori completând chestionarele de autorecenzare. 

Acesta a participat, miercuri, la o întâlnire cu primarii, secretarii de primării, dar şi cu reprezentanţii Direcției Județene de Statistică Giurgiu, la care a fost invitat şi prefectul judeţului Giurgiu, Florentina Stănculescu.
 
Discuţiile s-au axat pe importanța activității de recenzare la nivel național și regional, pe modalităţile de promovare în rândul populaţiei a posibilităţii de autorecenzare online și autorecenzare online asistată, pe care cetăţenii o au la dispoziţie în perioada 14 martie-15 mai 2022, fiind subliniate avantajele acestei posibilităţi, dar şi faptul că întregul proces al colectării datelor se desfăşoară cu asigurarea confidenţialităţii datelor şi protecţia totală a informaţiilor.
 
Reprezentantul INS a subliniat că acest proces va fi de importanţă pentru instituţiile locale, judeţene și centrale, având în vedere că vor putea să utilizeze datele rezultate pentru fundamentarea deciziilor privind dezvoltarea economică şi socială.
 
 
 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentDe ce angajaţii Complexului Energetic Oltenia mor din cauza bolilor de inimă, cu ani înainte de pensie. Legătura directă dintre decese şi condiţiile de muncă, confirmată de specialişti
Articolul următorVouchere pentru persoanele cu venituri mici. Anunțul ministrului Familiei cu privire la pachetul de măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor