Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autoturism, cantitatea de 550 de pachete cu ţigarete, ascunse atât în pragurile mijlocului de transport, cât și în pereții laterali ai portbagajului.

Bunurile, estimate la o valoare de 12.000 lei, au fost ridicate de către autorități în vederea continuării cercetărilor.

În cursul acestei nopți, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 37 de ani, aflat la volanul unui autoturism.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de  11.000 de țigarete (550 de pachete), nedeclarate și ascunse.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că toate aceste bunuri aparțineau persoanei sus-menționate, care nu a putut prezenta polițiștilor documente de proveniență pentru aceste produse.

Întreaga cantitate de țigarete, estimată la o valoare de 12.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cetățeanul bulgar, pentru săvârșirea infracţiunii de “deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu,  fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege”, faptă prevăzută de articolul 452 alin. 1 litera h din Legea 227/2015.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentLocuri de cazare pentru orfanii din Ucraina în centrele DGASPC Giurgiu
Articolul următorPrimăriile vor primi bani pentru subvenționarea energiei termice