Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Direcției Generale a Vămilor au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, o cantitate considerabilă de articole vestimentare care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. 

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 11.00, polițiștii de frontieră giurgiuveni împreună cu lucrători din cadrul Direcției Generale a Vămilor au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

 Cu această ocazie, autoritățile de control au descoperit în cala autocarului,  printre bagajele pasagerilor, aproximativ 200 de articole vestimentare sport care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 39 de ani, pasager al autocarului.

Produsele sus-menționate, în valoare de aproximativ 41.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către reprezentanții vamali.

În prezent, față de persoana în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedent75 de persoane vaccinate anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore, în județul Giurgiu
Articolul următorPeste 1.500 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore