Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 276 de sticle cu alcool în compartimentul marfă al unui microbuz, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 24 mai 2019, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui microbuz marca Mercedes, un cetățean bulgar, în vârstă de 41 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al microbuzului, cantitatea de 276 sticle cu alcool, toate sticlele având aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria.

La cercetări, șoferul a declarat că a cumpărat alcoolul din Bulgaria și urma să îl comercializeze în Polonia. De asemenea, acesta a mai adăugat că nu avea cunoștință despre faptul că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Toată cantitatea de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma totală de 19.320 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile peste limita de 200 litri băuturi spirtoase” faptă prevăzută și pedepsită de art. 452, alin.1, lit. h din Legea 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentRezultate provizorii în județul Giurgiu la alegerile europarlamentare 2019
Articolul următorRezultate spectaculoase în alegeri la nivelul municipiului Giurgiu