Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 4000 articole de încălțăminte şi parfumerie, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru bagaje a două autocare, cantitatea totală de aproximativ 4.000 articole de încălțăminte şi parfumerie, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetăţeni turci în vârstă de 35, respectiv 41 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din Turcia pentru comercializare şi nu dețin documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de peste 440.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

Articolul precedentCurățenie de primăvară în Giurgiu, cu prilejul Zilelor Municipiului
Articolul următorColiziune între două autovehicule pe DN5, la Călugăreni