Zeci de kilograme de droguri au fost confiscate de poliţişti şi procurorii DIICOT în urma unei operaţiuni derulate pe parcursul mai multor zile.

Ţinta anchetatorilor români a fost un grup format din doi cetăţeni albanezi şi unul grec. Cei trei au introdus în România aproximativ 60 de kilograme de canabis din Spania.

„În perioada 9-10 noiembrie 2019, cei trei inculpați au fost depistați având mai multe întâlniri atât în parcarea unui centru comercial din capitală, cât și într-un restaurant din apropierea autostrăzii A1.

În vederea asigurării succesului activităţii infracţionale, la data de 9 noiembrie 2019, doi cetățeni albanezi, în vârstă de 39 și 41 de ani, au efectuat mai multe servicii de patrulare pe autostrada A1 pentru a se asigura că nu sunt urmăriți până în locația în care s-a deplasat (de la vama Nădlac) și un alt cetățean grec, în vârstă de 47 de ani, cu un cap tractor în care era transportată cantitatea de cannabis”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Pe 10 noiembrie, cei trei traficanţi au avut o nouă întâlnire într-o benzinărie de pe Autostrada A1, iar apoi au plecat către Centura Bucureşti.

”La locaţia respectivă, procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București – Serviciul Antidrog au procedat la oprirea acestora în trafic.

În urma verificărilor efectuate, într-unul dintre rezervoarele capului tractor condus de către inculpatul X.A. au fost descoperite 38 de pachete ce conțineau fragmente de natură vegetală. Din rezultatele analizelor efectuate a rezultat faptul că, în interiorul celor 38 de pachete, a fost identificată cantitatea de 60 de kilograme de cannabis”, au mai precizat procurorii.

În urma cercetărilor, procurorii au mai confiscat opt telefoane mobile, opt cartele SIM, un pistol airsoft, precum şi 1.130 de euro şi 500 de lei.

Astăzi, cei trei suspecţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Bucureşti.

Articolul precedentUn alt elev lovit pe trecerea de pietoni de un șofer în vârstă
Articolul următorModificări legislative privind regimul armelor și munițiilor