Sute de angajați ai MAI, dintre care polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri au fost mobilizați în teren la Referendumul din 6 şi 7 octombrie. Aceştia, se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

 

40 de polițiști vor asigura paza și protecția la 10 secții de votare, dintre cele 245 ce se vor constitui pe raza județului Giurgiu, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I..

De asemenea, peste 208 polițiști, se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie,  pentru a asigura măsuri de ordine și liniște publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenția efectivă la eventuale incidente, polițiștii angrenați din paza și protecția secției de votare vor fi sprijiniți, la cerere, de patrulele de poliție aflate în dispozitivul curent de intervenție la evenimentele semnalate, care își vor desfășura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 458 de polițiști vor fi

constituiți, zilnic, în rezerve (luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști).

Până la repartizarea buletinelor de vot și a celorlalte  materiale necesare votării la secțiile de votare, 54 de polițiști și un jandarm vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate

Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu va avea în responsabilitate 92 de secții de votare dispuse în 23 de locații, unde vor fi prezenți peste 324 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune, 98 de jandarmi.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

320 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor asigura desfășurarea în bune condiții a referendumului.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii ISU desfășoară activități de instruire pe linia prevenirii situațiilor de urgență cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Totodată, 285 de polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu/Serviciul Teritorial al Politiei de Frontieră Giurgiu vor asigura paza și supravegherea a 57 de secții de votare aflate în zona de competență.

 

 

Articolul precedentSute de parfumuri contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni
Articolul următorCâte persoane trebuie să se prezinte la vot pentru ca referendumul de revizuire a Constituției să fie validat