Pentru a stopa fenomenul consumului de droguri, Ministerul Sănătății promite acum crearea unui centru regional de tratare a persoanelor dependente de droguri, însă abia de la anul ar putea deveni operațional. Totul după ce și spitalele regionale au fost construite, însă, doar pe hârtie. Între timp, medicii vin cu date alarmante! Numai în primele luni ale acestui an la Spitalul Obregia au ajuns 150 de tineri dependenți de droguri, iar la Spitalul Grigore Alexandrescu, cel mai mic pacient consumator avea doar 12 ani.
Ministerul Sanatatii lucreaza acum la un plan impreuna cu Ministerul Afacerilor Interne. Prin acest plan, Alexandru Rafila isi propune sa creeze centre pentru tratarea persoanelor dependente de droguri, atat pentru adulti, cat si pentru copii.
In aceste centre, oamenii ar urma sa beneficieze de tratamente de specialitate, dar si de consiliere psihologică. Tot Rafila spune insa ca abia de anul viitor ar putea deveni operationale aceste centre, si asta pentru ca in luna octombrie va prezenta planul Guvernului si apoi va mai dura ceva timp pana cand vom vedea crearea acestor centre regionale.
Pe de alta parte, daca ne uitam pe datele care vin de la medici, vedem ca in primele luni ale anului, numai la Spitalul Obregia au fost tratati 150 de copii din cauza dependentei de droguri.
Si la spitalul Grigore Alexandrescu au ajuns 64 de tineri.
Pe de alta parte, daca ne referim si la testarea in scoli, si aceasta a ramas doar la stadiul de idee pentru ca nici pe acest subiect autoritatile nu au venit cu o strategie clara.