În noaptea de sâmbătă, începând cu ora 23.00, poliţişti din cadrul IPJ Giurgiu au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile HG nr. 935/2020.

În cadrul acţiunii, organele de control au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încat să acopere nasul şi gura de către persoanele persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.
 
Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare pe raza întregului  judeţ._*
 
La activităţile de verificare au participat peste 150 de forţe de ordine.
 
Astfel, au fost verificate 61 de societăți comerciale, 88 de mijloace de transport, fiind legitimate totodată peste 820 de persoane.
 
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.
 
De asemenea,  polițiști din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu,  în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfășurat acțiuni pe raza întregului judeţ pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.
 
Acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane.
 
Totodată, acţiunile sunt desfăşurate pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, siguranţa rutieră reprezentând o prioritate a activităţii poliţiştilor giurgiuveni. 
 
În urma abaterilor constatate organele de control au aplicat 112 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 32.480 de lei, din care 22 sancţiuni fiind pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală  conform Legii nr. 55/2020.
 
Totodată, poliţiştii au reţinut 8 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 113. România este din nou rușinea Europei
Articolul următorLudovic Orban, noi detalii despre ziua VOTULUI din 6 decembrie: ”Cei care au covid pot vota cu urna mobilă!” ANUNȚ despre localitățile carantinate