Ne confruntăm, în continuare, cu situații în care anumiți giurgiuveni uită că trăiesc într-o comunitate, că patrimoniul public aparține tuturor locuitorilor și că respectul față de ceilalți cetățeni care depun eforturi pentru a avea un oraș curat și liniștit, reprezintă dovada simțului civic.
Este pentru a patra oară în mai puțin de o lună, când instalația ornamentală de pe podul Bizetz este distrusă de oameni pentru care comunitatea nu reprezintă altceva decât un lucru derizoriu. Pentru actele de vandalism care se petrec zilnic în municipiul Giurgiu, este nevoie de un polițist local la 100 de locuitori, ceea ce contravine legii, însă, lăsând la o parte acest aspect, suplimentarea posturilor ar reprezenta un efort financiar imens pentru administrația locală.
Ordinea și liniștea publică pot fi asigurate și de cetățeni, prin comportamente civilizate și bine-intenționate. Este la îndemâna și totodată, obligația noastră de a păstra și îngriji bunurile patrimoniale ale orașului în care trăim.
Zilnic, inspectorii urbani semnalează abateri care privesc actele de distrugere a bunurilor publice, iar de cele mai multe ori amenzile rezolvă problemele temporar.
Cu toții ne dorim un oraș frumos, modern și curat, însă puțini înțeleg că acesta se construiește cu străduințe comune și responsabilitate.
Astăzi, pentru ultima dată, cu eforturi fizice și financiare, echipele Giurgiu Servicii Publice au reușit să refacă instalația distrusă de pe podul Bizetz.
Dacă cetățenii nu respectă și nu întrețin mediul în care trăiesc, toate eforturile administrației presupun alocarea de resurse suplimentare care ar putea fi folosite în rezolvarea altor nevoi ale giurgiuvenilor.
Sursa: Realitatea de Giurgiu