În perioada 2 – 6 iulie a.c., s-a acționat pe autostrăzi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie cu autovehicule destinate transportului public de persoane și de mărfuri. 

Autobuzele care efectuează curse regulate și ocazionale, cât și autovehiculele special destinate transportului de mărfuri au fost verificate, pentru a se vedea dacă sunt respectate normele legale ce reglementează activitatea de transport public de persoane și mărfuri.

Astfel, în cele 5 zile, au fost verificate 861 de astfel de autovehicule. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 369 de sancţiuni contravenţionale (dintre care 28 pentru defecţiuni tehnice, 20 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor, fără dispozitiv tip ,,mâini libere”, 71 la OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, alte 12 la HG 69/2012 – privind condițiile ce trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier, una pentru conducerea autovehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice și trei pentru lipsa valabilităţii inspecţiei tehnice periodice), fiind constatată o singură infracţiune contra siguranței circulației pe drumurile publice. Poliţiştii au reţinut și două permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public şi au retras 24 de certificate de înmatriculare.

 

Articolul precedentColiziune la Dunăreana. Autoturism proiectat într-o platformă de transport auto
Articolul următorUn primar PSD din județul Giurgiu și-a dat demisia din funcție!