Primăria municipiului Giurgiu prin Direcția de Asistență Socială Giurgiu a recepționat 2.844 de pachete alimentare și de igienă de la Uniunea Europeană, care vor fi distribuite giurgiuvenilor ce fac parte din categoriile defavorizate.

Distribuirea va fi realizată, începând de pe 4 martie, pentru beneficiarii venitului minim garantat (ajutor social) și beneficiarii alocațiilor pentru susținerea familiei, astfel: locație – Piața de Pește (Aleea Plantelor); Interval orar 08:00-15:30;
Atașat copiei cărții de identitate a titularului, beneficiarii alocațiilor pentru susținerea familiei trebuie să prezinte copii ale documentelor de identitate ale membrilor familiei, respectiv certificat de naștere sau carte de identitate, după caz.
Începând cu data de 15 martie, începe distribuirea pachetelor pentru persoanele cu handicap grav și accentuat (gradul I și II).
Locația și intervalul orar rămân neschimbate, iar beneficiarii trebuie să se prezinte cu o copie a certificatului de încadrare în gradul de handicap, document ce va rămâne la dosar.
 

Ce produse vor primi beneficiarii

În cadrul POAD 2019-2021, conform cadrului legal în vigoare, vor fi distribuite:
– pachete de igienă ce vor conține 6 produse: periuţă de dinţi (5 buc.), pastă de dinţi (300 ml), săpun lichid (500 ml), şampon copii (800 ml), şampon adulţi (500 ml), detergent rufe (2700 g). Livrarea acestora se face într-o cutie de carton cu conţinut identic, iar fiecare cutie cuprinde cantitatea alocată pentru o persoană, aproximativ 5 kg de produse de igienă;

– pachete alimentare ce vor conține 12 produse: făină (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (400 g), ulei (4 litri), zahăr (2 kg), orez (4 kg), conserve din carne de vită (1,5 kg), conserve din carne porc (900 g), conserve pateu de ficat de porc (1 kg), compot de fructe (1,44 litri), gem de fructe (360 g) și gem de fructe dietetic (360 g). Livrarea acestora se face într-o cutie de carton cu conţinut identic, iar fiecare cutie cuprinde cantitatea alocată pentru o persoană, aproximativ 25 kg de produse alimentare.

Produsele vor fi distribuite către categoriile de persoane defavorizate, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 223/2014, astfel:

1. familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; 2. familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Persoanele care se încadrează în ambele categorii, astfel cum sunt descrise la punctele 1 și 2, beneficiază de pachetele cu produse de igienă și de pachetele cu produse alimentare, aferente unei singure categorii din care fac parte, la data acordării.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentFugarul Marian Zlotea, dezvăluiri EXPLOZIVE din Italia: ”Mi s-a cerut să-i torn pe Băsescu și Blaga ca să scap de dosar”
Articolul următorIncendiu de vegetație uscată, pe A1, la Bolintin Vale