Aproape 70 de noi cazuri de rujeolă, înregistrate în ultima săptămână; numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 14.825

Aproape 70 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, fără a fi înregistrate noi decese, potrivit datelor transmise de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 14.825 de la începutul epidemiei.

Potrivit CNSCBT, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România de la debutul epidemiei este 14.825, din care 59 de decese.

În ultima sptămână au fost raportate 67 de cazuri nou confirmate, în zece judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Cele mai multe cazuri noi – 16 – au fost înregistrate, în ultima săptămână, în Călăraşi. Alte 13 cazuri s-au înregistrat în Buzău şi 12 în Bucureşti.

La Bihor au fost confirmate cinci cazuri noi de rujeolă, în Iaşi alte patru, iar câte trei cazuri au fost confirmate în judeţele Brăila, Teleorman şi Giurgiu. În judeţele Bacău şi Satu Mare s-au înregistrat câte două cazuri de rujeolă, în timp ce în Galaţi, Ialomiţa, Prahova şi Vâlcea a fost înregistrat câte un caz.

În ultima săptămână nu au fost raportate noi decese. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

Articolul precedentMuncitorii în sere, la mare căutare în Spațiul European
Articolul următorCând va fi stabilită soarta vaucerelor de vacanță