Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 1.200 de articole textile, încălțăminte și parfumuri, contrafăcute, pe care un cetațean turc  a încercat să le introducă ilegal în țară.

Totodată, în ultimele zile, polițiștii de frontiera au mai descoperit, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, peste 1.600 de articole textile, încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu lucrători din cadrul Seriviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au continuat acțiunile specifice desfăşurate pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control, pe sensul de intrare în ţară, mai multe mijloace de transport.

În urma controlului amănunțit efectuat, colegii noștri au descoperit în cala unui autocar cantitatea totală de 1.245 de articole textile, încălțăminte și parfumuri, bunuri ce erau inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este cetățeanul turc K.V., în vârstă de 23 de ani, pasager în autocar. Acesta a declarat că transporta bunurile pentru un cetățean bulgar, că nu deține documente de proveniență pentru acestea și nu avea cunoştinţă despre faptul că ar fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare totală de 160.750 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, în ultimele zile, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu au desfășurat acțiuni  specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care a fost reținută și preluată pentru continuarea cercetărilor, de către lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – I.P.J. Giurgiu, cantitatea totală de 1648 de articole textile, încălțăminte și parfumuri, bunuri ce erau inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Articolul precedentGiurgiu, afectat serios de pesta porcină africană. Încă două focare confirmate la Călugăreni și Uzunu
Articolul următorTârgul de la Călugăreni s-a închis definitiv