Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean bulgar care conducea un autoturism marca Mercedes-Benz, căutat de autorităţile din Italia.

În data de 13 ianuarie 2020, în jurul orei 16.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, un cetăţean bulgar, în vârstă de 68 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes-Benz.

În urma verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia la data de 15 ianuarie 2018.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în schimbul sumei de 700 de euro și nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 4.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.