În sesiunea a doua a examenului de BACALAUREAT (august-septembrie) ce are loc luni, 20 august a.c., s-au înscris 45.052 de candidați ce vor susține probele scrise, orale și competențele digitale.

La Giurgiu, s-au înscris 704 candidați, iar la prima probă, cea la limba și literatura română, s-au înscris 360 de candidați. 35 dintre aceștia au absentat. În județul Giurgiu, funcționează patru centre de examinare.

Probele scrise se vor susține în următoarea ordine:

20 august-Limba și literatura română/E)a;

21 august-Limba și literatura maternă/E)b;

22 august-proba obligatorie a profilului/E)c;

23 august-Proba la alegere a profilului și specializării?E)d.

În zilele de 24 și 27 august se vor susține competențele lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), în limba maternă (proba B) competențele se vor susține pe 28 august.

Evaluarea competențelor digitale (proba D) are loc în intervalul 29-30 august, iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C) este programată în zilele de 30-31 august.

Primele rezultate se vor afișa în centrele de examen și pe site-ul bacalaurear.edu.ro pe data de 1 septembrie până în orele 12:00, zi în care se pot depune contestațiile între orele 12:00-16:00.Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 6 septembrie.

Articolul precedentAtenție! De mâine, amenzi usturătoare pentru hărțuirea sexuală sau psihologică
Articolul următorCe au mai confiscat de polițiștii de frontieră la Vama Giurgiu