Un cetățean bulgar este cercetat de poliţiştii de la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu Frontierei Giurgiu după ce a încercat să le introducă ilegal în ţară 2.200 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Ieri, în jurul orei 20.15, în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar B.S., în vârstă de 34 de ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul acestuia, în mai multe genți de voiaj, cantitatea totală de 2.200 pachete cu ţigări.

La cercetări s-a stabilit faptul că ţigările aparțin cetățeanului bulgar K.I., în vârstă de 23 de ani, pasager în microbuz.

Persoana în cauză a declarat faptul că a cumpărat țigările din Bulgaria și intenționa să le transporte în Germania, pentru a le comercializa.

 Țigările, în valoare de 41.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Articolul precedentZeci de percheziții la contrabandiști cu tutun în București, Ilfov și Călărași
Articolul următorBAC 2020. Au fost publicate modelele de subiecte pentru Bacalaureat