Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, recent, 3.430 articole pirotehnice, în valoare de 773 lei, pe care doi cetățeni români au încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Giurgiu au desfășurat, duminică, o acțiune specifică, pe sensul de intrare în țară. În urma controalelor, au fost descoperite, în două autoturisme, 3.430 articole pe bază de amestecuri pirotehnice. Acestea aparțineau la doi cetățeni români, care au spus că le-au achiziționat din localitatea Ruse – Bulgaria și nu aveau cunoștință de obligativitatea deţinerii autorizațiilor necesare.

În cauză au fost întocmite lucrări penale pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Bunurile, în valoare de 773 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către ofițerii din cadrul S.A.E.S.P. Giurgiu, iar persoanelor li s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetate în stare de libertate.

Articolul precedentA treia zi de Crăciun, obiceiuri și tradiţii de Sfântul Ștefan
Articolul următorDoliu în presă: Un cunoscut jurnalist de la Radio România Actualități s-a stins din viață