Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în ultimele 24 de ore, peste 3.380 de articole susceptibile a fi contrafăcute, textile, încălțăminte și parfumuri, pe care trei persoane au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentele pentru bagaje a două autocare, precum și în remorca unui autocamion, cantitatea totală de 3.385 articole textile, încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, care erau susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt trei bărbaţi, dintre care un cetățean român, un cetățean bulgar și un turc, având vârste cuprinse între 36 și 45 de ani.

Aceștia au declarat că transportau bunurile pentru diverse persoane sau intenționau să le comercializeze, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoştinţă despre faptul că ar fi fost susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 650.480 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.

Articolul precedentGiurgiu, printre județele în care consumatorii sunt înșelați cu lactate falsificate!
Articolul următorȘi-a bătut soția cu pumnii și picioarele în urma unor discuții contradictorii