Casa unei familii din localitatea Valea Plopilor a luat foc, în această după-amiază, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit.

În momentul izbucnirii incendiului proprietarii nu erau acasă, vecinii fiind cei care au cerut ajutor atunci când au văzut acoperișul în flăcări.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Mihăilești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și o ambulanță SAJ.

Pompierii au constatat faptul că incendiul a izbucnit în pod, iar flăcările s-au extins imediat la acoperiș, pe o suprafață de aproximativ 60 mp.

Aceștia au reușit să limiteze propagarea focului în interiorul locuinței, au protejat și bunurile din încăperi, însă tavanele s-au deteriorat.

Informare preventivă: cum să preveniţi un incendiu de natură electrică

1. Verificaţi instalaţia electrică.La o instalaţie veche, există riscul de incendiu sau de avariere a aparatelor electrice din casă. 
2. Nu faceți improvizaţii! Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot provoca incendii. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.
3. Nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite!
În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/a întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, trebuie să acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză.
4. Nu suprasolicitaţi o priză! Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează mai mult electrocasnicele de putere electrică mare (frigider, maşină de spălat etc.). 
5. Marcaţi fiecare priză!
Dacă nu sunteţi singurul locatar al spaţiului respectiv, este foarte important să cunoașteți tipul prizei. Un electrician vă va indica tensiunea electrică (de obicei prizele standard din locuinţe sunt de 220 V) precum şi tipul prizei: cu împământare sau fără împământare. În momentul în care conectaţi un consumator mare la o priză fără împământare, există riscul ca surplusul de curent să ducă la arderea aparatului sau la electrocutarea celor din jur. 
6. Folosiţi aparatele corespunzător! Este foarte important să folosiţi aparatele electrice şi electrocasnice conform manualului cu instrucţiuni. În cazul în care sesizaţi că produsul respectiv şi-a schimbat parametri de funcţionare, se încălzeste foarte repede sau emană un miros de ars, scoateţi-l imediat din funcţiune şi adresaţi-vă unui specialist.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentProgramul ediției 2023-2024 din SuperLiga României. FCSB – Dinamo se joacă în etapa a doua
Articolul următorAnunțul făcut de platforma TikTok. Ce fel de Consiliu va înființa și în ajutorul cui va veni