Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat solicitările a 73.769 de persoane fizice care s-au înscris în Programul Rabla pentru Electrocasnice, pentru un număr de 124.018 vouchere.

Beneficiarii vor putea utiliza voucherele la comercianţii validaţi în termenul de valabilitate, respectiv până la data de 15 iunie 2019, inclusiv.  Începând cu data de 17 iunie 2019, sumele aferente voucherelor neutilizate vor deveni disponibile pentru noi înscrieri. Lista persoanelor fizice aprobate poate fi consultată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

În județul Giurgiu au fost validate nu mai puțin de 692 de vouchere. Majoritatea tichetelor s-a rezervat pentru televizoare, aparate frigorifice şi maşini de spălat rufe.

Începând de marți, 18 iunie 2019, ora 10ºº, sumele aferente voucherelor neutilizate în termenul de valabilitate, precum și diferențele rezultate din modificarea eficienței energetice a unui echipament aprobat la cererea beneficiarului, de la o clasă superioară la o clasă inferioară în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice vor deveni disponibile pentru noi înscrieri.

Înscrierile persoanelor fizice se realizează prin intermediul aplicației electronice pe pagina web a Administrației Fondului pentru Mediu https://solicitant.afm.ro/PF/

Persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui EEE eligibil, în schimbul predării unui DEEE echivalent, cu excepția mașinilor de spălat vase care vor putea fi achiziționate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer condiționat, mașină de spălat rufe).

Schimbul se face în sistem 1:1, la adresa menționată de solicitant, iar predarea echipamentului vechi se va face în momentul livrării celui nou-achiziționat.

În momentul în care se regăseşte pe lista afişată, solicitantul accesează contul de utilizator de pe site-ul AFM, unde va găsi codul alfanumeric unic aferent voucherului, generat automat. Din acest moment, voucherul este valabil 15 zile, iar persoana fizică se poate adresa comercianţilor pentru a cumpăra echipamentelor eligibile.

Finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, după cum urmează:

  1. a) 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++;
  2. b) 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++;
  3. c) 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++;
  4. d) 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++;
  5. e) 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++);
  6. f) 300lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++;
  7. g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++.
  8. h) 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A și A+;
  9. i) 400 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A++ și A+++.

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentAlarmant. Criză de donatori de sânge, la Giurgiu
Articolul următorAlarmant. Dunărea a depășit la Giurgiu cota de inundație