Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, astăzi, peste 2.000 de articole textile, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

Bunurile au fost descoperite în urma unei acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, astfel fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Ele au găsite în compartimentul de bagaje al unui autocar.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este un cetăţean turc, în vârstă de 50 de ani. Persoana în cauză a declarat că transporta produsele pentru diverse persoane, nu deținea documente de proveniență pentru acestea și nu avea cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 211.950 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.

 

Articolul precedentJandarmii giurgiuveni au oferit mărţişoare femeilor din Giurgiu
Articolul următorGiurgiuveancă reținută în Marea Britanie pentru trafic de minori