Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit peste 1.150 articole textile și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean bulgar și un cetățean turc au încercat să le introducă ilegal în țară.

În perioada 07-09.07.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, în remorca unui camion și în cala  unui autocar, cantitatea totală de 1.176 articole textile și încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi bărbaţi, un cetăţean turc și un bulgar, în vârstă de 34, respectiv 53 de ani. Cetățeanul bulgar a declarat că este angajatul unei firme de transport din Bulgaria și nu avea cunoştinţă despre faptul că bunurile sunt susceptibile a fi contrafăcute. Totodată, cetățeanul turc a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le comercializa și nu deținea documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 250.200 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

Articolul precedentCăutat pentru viol in Spania, depistat de polițiștii giurgiuveni
Articolul următorCâţi bani au primit partidele politice în prima decadă a lunii iulie