Consiliul Municipal a aprobat recent noile taxe și impozite pe 2019. Acestea vor rămîne la niveul celor din 2018. Este vorba de impozitele pe clădiri, terenuri sau auto.

De exemplu, pentru un teren intravilan cu construcții situat în zona A a orașului, o persoană fizică sau juridică va plăti în continuare 7553 lei/ha, pentru unul situat în zona B a orașului – 5269 lei/ha, 3335 lei/ha – în zona C și 1763 lei/ha – în zona D.

De asemenea, nivelul aplicabil din anul fiscal 2019 pentru o clădire cu cadre din beton armat sau cu pereții exteriori din cărămidă arsă sau alt material supus unui tratament termic/chimic este de 1000 lei/mp, la fel ca anul trecut.

Excepție fac clădirile și terenurile identificate ca neîngrijite, pentru care proprietarii vor plăti de la 1 ianuarie 2019 un impozit majorat.

În această situație se află 40 de clădiri de pe raza municipiului Giurgiu, care vor fi supraimpozitate cu un procent de până la 500%, stabilit în limita cotelor prevăzute de codul fiscal și de HCL nr. 3/2016.

În ceea ce privește bonificația pentru plata cu anticipație a impozitelor, și în 2019 contribuabilii conștiincioși care își achită impozitul pe clădiri, pe teren sau pe mijloacele de transport până la data de 31 martie vor beneficia de o reducere de 10 procente.

Articolul precedentIncidente grave la Giurgiu, unde soția lui Hanca a fost agresată de huliganii dinamoviști
Articolul următorA murit generalul giurgiuvean Stan Stângaciu