Polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Giurgiu au depistat un pescar bulgar care a trecut ilegal frontiera cu o ambarcaţie, cu scopul de a pescui în apele româneşti ale fluviului Dunărea.

În data de 08.11.2019, la ora 16.10, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat, pe timpul desfășurării unei misiuni pe fluviul Dunărea, lângă malul românesc, pe direcţia km fluvial 512, o ambarcaţie pescărească, în care se afla o persoană de sex masculin.

Ambarcaţiunea a fost oprită, iar bărbatul a fost condus la sediul S.T.P.F. Giurgiu pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un cetăţean bulgar, în vârstă de 70 de ani şi a declarat că a trecut ilegal frontiera cu barca pentru a pescui pe partea românească a fluviului Dunărea.

Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, faptă prevăzută de art. 262, alin 1, din Codul Penal, acesta fiind predat în aceeaşi zi autorităţilor de frontieră bulgare, iar ambarcaţia a fost indisponibilizată la sediul S.T.P.F. Giurgiu, până la finalizarea cercetărilor.

Articolul precedentViorica Dăncilă a câștigat detașat în județul Giurgiu
Articolul următorBunuri contrafăcute în valoare de 4.000.000 euro, confiscate la frontieră