Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean bulgar care a încercat să intre ilegal în România, folosindu-se de o carte de identitate aparţinând altei persoane, cu scopul de a ajunge în Germania.

În data de 07 iulie 2019, în jurul orei 19.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind ca pasager într-un microbuz aparținând unei firme de transport internațional, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate emisă de autoritățile din Bulgaria.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că persoana prezentă la control nu este aceeași cu cea din fotografia documentului prezentat, motiv pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

Astfel, s-a constatat că bărbatul în cauză a încercat să folosească un document de identitate aparținând altei persoane. Acesta  a declarat că a recurs la această metodă pentru că dorea să ajungă în Germania și avea interdicție de a părăsi teritoriul Bulgariei.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentDezastru din nou la Bac 2019. Nici jumătate dintre candidați nu au luat notă de trecere
Articolul următorDramatic. S-a aruncat de la etajul unui bloc din Giurgiu!