Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascuns pe osia semiremorcii unui camion încărcat cu frigidere, un cetățean turc, care intenționa să intre ilegal în România.

Șoferul mijlocului de transport, tot un cetățean turc, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, iar pe numele acestuia judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Giurgiu a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În această dimineață, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion marca Daf, înmatriculat în România, un cetățean turc, în vârstă de 63 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, frigidere din Turcia pentru o societate comercială din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunsă pe osia semiremorcii, o persoană de sex masculin, care s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autoritățile din Turcia.

La cercetări, poliţiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un cetățean turc, în vârstă de 25 ani. Acesta a declarat că s-a urcat pe osia semiremorcii autocamionului într-o parcare din Turcia, cu sprijinul șoferului, căruia i-a plătit suma de 2.000 de euro. Totodată, acesta a mai menționat faptul că a recurs la această metodă deoarece intenționa să ajungă în Elveția.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţeanului turc descoperit ascuns, iar conform protocolului româno – bulgar acesta a fost preluat de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, șoferul mijlocului de transport este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Bărbatul a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Giurgiu care a dispus arestare preventivă a șoferului turc pentru o perioadă de 30 de zile.

Articolul precedentPrins sub influența alcoolului, cu permisul suspendat și cu autoturismul neînmatriculat
Articolul următorAutoritățile din Giurgiu finanțează din nou școlile pentru achiziția ornamentelor de iarnă