Miercuri, 20 noiembrie 2019, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, în urma activităţilor complexe desfăşurate, au surprins în flagrant doi cetăţeni bulgari, unul dintre aceştia în timp ce oferea către doi polițiști de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet, suma de 150 euro pentru a nu lua măsurile legale în urma depistării mai multor cartușe cu ţigări şi sticle cu alcool.

În cauză s-a reţinut faptul că, în ziua de 20 noiembrie 2019, în jurul orei 08:30, cei doi cetăţeni bulgari s-au prezentat, cu un autovehicul, în P.T.F. Bechet, cu destinaţia Olanda. La controlul de frontieră s-au descoperit mai multe cartușe cu ţigări şi alcool etilic de 40o şi, pentru a nu fi luate măsurile legale şi a nu fi confiscate bunurile, conducătorul autovehiculului a oferit agenţilor poliţiei de frontieră suma de 150 euro.

 Aceștia au refuzat categoric oferta și au sesizat D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, care împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului Teritorial Dolj a organizat activitatea de constatare a infracțiunii flagrante.

În urma controlului efectuat în prezenţa unor reprezentanţi ai Biroului Vamal Craiova s-au descoperit în autovehiculul utilizat de cetăţenii bulgari aproape 80 de cartuşe cu ţigări mărci diferite, precum și 18 litri de băuturi alcoolice, care au fost ridicate în vederea confiscării iar autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul P.T.F. Bechet.

Cetăţenii bulgari au fost conduşi la sediul unității de parchet, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

În urma administrării mijloacelor de probă, față de unul dintre inculpați, procurorul de caz a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Articolul precedentParfumuri și încălțăminte ”de firmă”, descoperite în compartimentele de bagaje ale unor autocare
Articolul următorCod galben de vreme severă în județul Giurgiu până la ora 23:00