Giurgiuvenii s-au adunat, astăzi, la Canalul Cama, pentru a asista la tradiţionala aruncare a crucii în Dunăre, obicei de Bobotează. Cinci tineri s-au aruncat în apele reci ale canalului, dar numai unul singur a fost norocos.

Așa cum este tradiția în ziua de Bobotează, Episcopia Giurgiului în colaborare cu Primăria Giurgiu, au organizat, pe Canalul Cama, conform tradiției, ceremonia de  sfințire a apelor Dunării.

Sute de giurgiuveni s-au adunat pe malul canalului de la Dunăre pentru a asista la obicei, în ciuda ninsorii și a frigului. După slujba de la Catedrala Episcopală, PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, dar și de numeroși enoriași, s-au deplasat la Canalul Cama.

Episcopul Giurgiului a aruncat Sfânta Cruce în apele Dunării.  Cinci giurgiuveni curajoși s-au încumetat să intre în apă după cruce şi au participat la o adevărată competiție de înot . Norocosul care a pus primul mâna pe Cruce Mare şi a adus-o la mal a fost Robert Alexandru Chelaru. Acesta a primit din partea municipalității un premiu în valoare de 500 de lei. Cel de-al doilea clasat a fost Răducu-Lucian Ursu, acesta fiind premiat cu 400 de lei, iar al treilea, Ionel Anca, cu 300 de lei. Ceilalți doi temerari au primit câte 100 de lei.