Giurgiuvenii s-au adunat, astăzi, la Canalul Cama, pentru a asista la tradiţionala aruncare a crucii în Dunăre, obicei de Bobotează. Cinci tineri s-au aruncat în apele reci ale canalului, dar numai unul singur a fost norocos.

Așa cum este tradiția în ziua de Bobotează, Episcopia Giurgiului în colaborare cu Primăria Giurgiu, au organizat, pe Canalul Cama, conform tradiției, ceremonia de  sfințire a apelor Dunării.

Sute de giurgiuveni s-au adunat pe malul canalului de la Dunăre pentru a asista la obicei, în ciuda ninsorii și a frigului. După slujba de la Catedrala Episcopală, PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, dar și de numeroși enoriași, s-au deplasat la Canalul Cama.

Episcopul Giurgiului a aruncat Sfânta Cruce în apele Dunării.  Cinci giurgiuveni curajoși s-au încumetat să intre în apă după cruce şi au participat la o adevărată competiție de înot . Norocosul care a pus primul mâna pe Cruce Mare şi a adus-o la mal a fost Robert Alexandru Chelaru. Acesta a primit din partea municipalității un premiu în valoare de 500 de lei. Cel de-al doilea clasat a fost Răducu-Lucian Ursu, acesta fiind premiat cu 400 de lei, iar al treilea, Ionel Anca, cu 300 de lei. Ceilalți doi temerari au primit câte 100 de lei.

 

Articolul precedentBoboteaza, ziua în care sunt sfințite apele, iar fetele își visează ursitul
Articolul următorNinsoarea căzută la Giurgiu nu a generat situații de urgență