13 noi puncte fixe de control al rovinietei în punctele de trecere a frontierei din țară au fost puse în funcțiune pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România.

Prin intermediul acestora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta), în vederea sancționării cu amenda contravențională, conform prevederilor OG. 15/2002 cu modificările și completările ulterioare.

Punctele de control care au fost montate astăzi sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Vărșand, Salonta, Borș, Urziceni, Petea, Halmeu, Galați, Oancea, Albița, Sculeni, Stânca, Rădăuți Prut și Siret.

În total, vor fi 106 de puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi.

Prin intermediul acestor puncte de contro vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta), în vederea sancţionării cu amendă contravenţională, conform prevederilor OG. 15/2002 cu modificările şi completările ulterioare.

Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deţinut de CNAIR.

Reamintim că, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, a fost înfiinţat un punct fix de control valabilitate rovinietă, din data de 3 iulie 2019.

Articolul precedentRomâncă aflată la muncă în Spania a fost salvată după ce un bărbat trăgea cu pistolul după ea
Articolul următorAccident rutier pe Autostrada A1. Autocamion scăpat de sub control