Autoritățile din județul Giurgiu continuă sacrificarea preventivă a porcilor din localitatea unde au fost semnalate patru focare de pesta porcină africană.

La Brăniștari, astăzi este a doua zi când echipele sanitar-veterinare au intrat în curți și au ridicat porcii din gospodării. Aici vor fi omorâte 150 de suine. Porcii uciși sunt îngropați în groapa special amenajată la marginea satului. Teama că boala s-ar extinde ar putea ajunge și în alte localități a făcut autoritățile să instituie filtre rutiere și pe DN 5, dar și pe două drumuri județene. Iar în localitatea Brăniștari au fost instalate două filtre rutiere și dezinfectante la intrarea și ieșirea din localitatea Brăniștari, În localitățile apropiate, în care boala nu a ajuns încă, sătenii au trecut la tăierea porcilor de teamă că ar putea să le fie luați de autorități.

Ieri, au fost ucişi un număr de 43 de porci în 5 exploataţii nonprofesionale.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA Giurgiu.

Toate animalele suspecte trebuie ucise şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie, spun reprezentanții DSVSA Giurgiu.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

 

Articolul precedentZeci de locuri de muncă vacante pentru şomerii giurgiuveni. Iată ce se caută!
Articolul următorCu peste 1.800 de bunuri contrafăcute, în bagaje