Polițiștii giurgiuveni vor continua, în aceste zile, acțiunile pe drumurile naționale și județene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și asigurarea vizibilității elementului polițienesc.

Astfel, polițiștii vor intensifica activitățile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente (viteză excesivă sau neadaptată, pietoni, bicicliști, prioritate de trecere), precum și dirijarea și fluidizarea traficului rutier pe D.N. 5 București – Giurgiu și D.N. 6 București – Alexandria, având în vedere traficul înregistrat la sfârșit de săptămână.

De asemenea, vor fi amplasate mai multe radare pe drumurile naționale (D.N. 5 Giurgiu – București, D.N. 5B Giurgiu – Oltenița sau D.N. 6 București – Alexandria), traficul urmând a fi monitorizat și în orașe, pe principalele străzi ale municipiului Giurgiu, dar și Mihăilești și Bolintin Vale.

Vor fi supravegheate îndeosebi drumurile cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere generate de viteza excesivă sau neadaptată sau neacordarea priorității de trecere, însă nu vor fi neglijate nici celelalte sectoare de drum.

De asemenea, se va avea în vederea creșterea încrederii populației și asigurarea vizibilității elementului polițienesc prin prezența activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat.

De aceea, polițiștii giurgiuveni vă recomandă:

Adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare și evitați efectuarea depășirilor care, în condiții meteorologice nefavorabile, se dovedesc extrem de periculoase.

  • Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!
  • Nu purtați convorbiri telefonice în timp ce conduceți un autovehicul, decât dacă folosiți sisteme de tip „mâini libere”.
  • Respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
  • Circulați cu viteză adaptată permanent condițiilor de trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranță, se impune și păstrarea distanței în mers.
  • Pietonilor li se recomandă să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiții de siguranță.

Polițiștii sunt la datorie în fiecare weekend și desfășoară activități de impunere a legii și de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale.

 

Fiți responsabili și respectați regulile de circulație pentru a evita producerea unei tragedii și punerea în pericol a vieții celor dragi!

Articolul precedentCurse speciale spre Bâlci pentru giurgiuveni, de astăzi
Articolul următorZeci de mii de flacoane cu parfum,  confiscate la Vama Giurgiu