Penitenciarul Giurgiu aduce la cunoștința opiniei publice, un incident petrecut în data de 09.03.2022, în interiorul uneia dintre camerele de deținere.

La data menționată, în jurul orelor 15:30, între două persoane private de libertate clasificate în regim de maximă siguranță, a izbucnit un conflict spontan care a condus la decesul uneia dintre acestea.

Personalul medical al unității și personalul operativ au intervenit conform procedurilor în vigoare, însă în pofida manevrelor de resuscitare la care au participat și un echipaj de ambulanță, solicitat prin Serviciul Unic de Urgență 112, la ora 16:10 a fost constatat decesul.

În conformitate cu prevederile legale, evenimentul a fost notificat Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Verificările la fața locului au început imediat după incident, fiind realizate de către organele judiciare, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

De asemenea, s-a procedat la informarea familiei deținuților, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a Poliției Municipiului Giurgiu.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentGiurgiu. Două avertismente scrise pentru cei care puneau carburant în recipiente de plastic
Articolul următorGiurgiu. Doi tineri afgani şi un algerian, găsiţi ascunşi în camioane, printre role textile şi ambalaje