Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși pe osia semiremorcii unui camion încărcat cu șervețele, doi cetățeni irakieni care intenţionau să intre ilegal în România. Şoferul turc al mijlocului de transport este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, pe numele acestuia, instanţa a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În data 12 august, în jurul orei 23.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Renault, înmatriculat în Romania, cetăţeanul turc E.Y., în vârstă de 39 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, șervețele din Turcia pentru o societate din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse, pe osia semiremorcii, două persoane de sex masculin, fără documente de identitate asupra lor.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni, în vârstă de 17, respectiv 19 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat pe osia semiremorci autocamionului cu sprijinul șoferului, într-o parcare din Turcia, în schimbul sumei de 10.000 de euro fiecare. Totodată, cei doi au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Anglia.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţenilor irakieni, iar conform protocolului româno-bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, şoferul mijlocului de transport este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Cetăţeanul turc a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi și libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu care a dispus arestare preventivă a acestuia pentru o perioada de 30 de zile.

 

Articolul precedentTânăr decedat după ce a intrat cu mașina într-o podișcă din beton
Articolul următorTaxă de intrare în capitală impusă și mașinilor cu număr de Giurgiu