Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat doi cetățeni din Siria, aceștia încercând să intre ilegal în România, ascunși în semiremorca unui camion care transporta saci de susan.

Ieri, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion, un cetățean turc, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, susan din Turcia pentru o societate comercială din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunși, în semiremorca autocamionului, doi cetățeni sirieni.

Aceștia au declarat că, aflându-se într-un depozit din Turcia, s-au urcat în camion, în timp ce acesta era încărcat cu marfă, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre situația de fapt.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor doi străini, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, aceștia au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentBiroul pentru Imigrări Giurgiu: Campanie de informare angajatori și cetățeni străini
Articolul următorBilanț coronavirus: 5.593 de cazuri noi și 143 de decese. Vezi situația pe fiecare județ