Zeci de copii şi tineri învaţă karate ju- jitsu la clubul sportiv Aquila din Giurgiu, iar mulţi dintre ei sunt multiplii campioni naționali  şi balcanici. Unii dintre micii sportivi au reuşit să adune numeroase medalii la vârste fragede. 

Perfomanțe prin disciplină și muncă

În timp ce majoritatea copiiilor din clasele mici preferă să se joace la calculator, cu maşinuţe şi alte jucării sau afară cu prietenii, câţiva copii din Giurgiu au învăţat deja ce înseamnă disciplina şi concentrarea. Ei ştiu cum este să te lupţi cu un adversar real, dar şi cu unul imaginar pentru că au învăţat tainele karate-ului, mai exact stilul ju-jitsu.

Toate acestea le-au învăţat la un club sportiv din Giurgiu, care de-a lungul ultimilor ani a devenit o adevărată fabrică de campioni la ju-jitsu. Atât karatiştii de vârstă mică, cât şi cei de 15-18 ani au obţinut medalii de aur, argint şi bronz la campionatele naţionale, balcanice și europene.

Octavian Dumitrăchioaia are șapte ani, activează la acest club de doi ani, are 11 medalii și se antrenează în fiecare zi, antrenamentele fiind sunt destul de grele, spune el.

Ianis Spoială  practică acest sport de patru ani și are 20 de medalii în palmares.

Teodora Ristea Mica, în vârstă de 13 ani, practică acest sport de patru ani. A participat  la Cupa României, este campioană națională  și deține 30 de medalii  și cupe.

Antrenor de campioni

Pasionat de luptele japoneze încă din tinereţe, celebrul antrenor Ion Chelu a înființat  Clubul Aquila în 1995,  unde a format campioni pe bandă rulantă.  Ca si antrenor, activează de 27 de ani,  este unul dintre  cel mai vechi antrenori din România, este reprezentantul legal al României la nivelul european. În același timp, antrenează lotul național de 20 de ani, fiind antrenor- coordonator la toate grupele de vârstă.

Ion Chelu pregătește acum sportivi de performanţă şi amatori, atât la clubul pe care l-a înființat, cât Ia lotul național, învăţându-i disciplina şi frumuseţea artelor marţiale, dragostea pentru sport şi viaţa sănătoasă.

“În primul rând, acest sport te disciplinizează, crești armonios, sănătos, te pregătește pentru societate, ca și om integru, se impun anumite reguli pe care toți trebuie să le respecte”, spune antrenorul giurgiuvean.

Măiestria antrenorului Ion Chelu, totodată antrenor al naționalei la acest stil de karate, a făcut ca în palmaresul clubului să intre nenumărate performante naținale și internaționale.

Ju-Jitsu este un stil tradiţional apărut cu cel puţin 500 de ani înainte de formele sale moderne, practicate în sport, judo şi ju-jitsu brazilian. „Arta supleţei”, aşa cum s-ar traduce, s-a dezvoltat printre samurai, în Japonia feudală, ca tehnică de luptă de apropiere pentru cazurile în care adversarul era mult mai bine înarmat. Pentru că un atac împotriva unui asemenea inamic era o alegere nepotrivită, practicanţii au învăţat să folosească energia adversarului pentru a-l imobiliza sau pentru a-l arunca.

Articolul precedentDouă extrageri la Loteria bonurilor fiscale
Articolul următorAtenție, giurgiuveni! Ce se întâmplă dacă primești apeluri din țări exotice