Specialiștii Centrului Național de Boli Transmisibile arată că, la nivelul țării, activitatea gripală are un trend descrescător – posibil și urmare a vacanței școlare – dar chiar și așa se menține în continuare peste nivelul așteptat.

De asemenea, morbiditatea prin infecții respiratorii acute este în scădere, în săptămâna 4 – 10 februarie a.c., comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă.

Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute – gripă clinică, infecții respiratorii și pneumonii – înregistrat la nivel național a fost de 103.996, cu 19,5% mai mic, comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent și cu 28,5% mai mic, comparativ cu cel de săptămâna anterioară.

Astfel, în săptămâna 4 – 10 februarie a.c., la nivel național au fost înregistrate 2489 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul țării. Până în săptămâna de referință, la nivelul țării au fost înregistrate 120 cazuri de decese în cazul cărora a fost confirmată prezența virusului gripal, cele mai multe în județul Prahova – 26 de cazuri, urmat de București cu 19 cazuri, Constanța, cu 9 cazuri, și Arad, cu 8 cazuri.

La Giurgiu, s-au înregistrat cinci decese și 13 cazuri de gripă.

Articolul precedentMoarte suspectă în județul Giurgiu. Bătrân de 80 de ani, găsit înecat într-un pârâu
Articolul următorGiurgiuvence prinse în timp ce încercau să fure haine dintr-un magazin