Giurgiu este în top 5 al oraşelor cu cele mai puţine semnături pentru iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei. Doar 1952 de giurgiuveni s-au alăturat manifestului prin care se doreşte eliminarea din funcţiile publice a persoanelor cu probleme penale.

Giurgiu este foarte aproape de scorul vecinilor din Teleorman (1457 semnături) şi al celor din Călăraşi (1513 semnături). Cele mai puţine semnături au fost strânse în Harghita, 575, în vreme ce topul este condus, la mare distanţă, de Bucureşti cu aproape 90 de mii de semnături. Campania “Fără penali în funcţii publice” a luat naştere la iniţiativa Uniunii Salvaţi România, însă, la scurt timp a devenit un fenomen social.

Vedete precum Tudor Chirilă, Oana Pellea sau Victor Rebengiuc s-au alăturat campaniei. Obiectivul este ca până la finalul anului 2018 să fie înaintat Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat.

Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării.

Daniel Arcanu

Articolul precedentCe prevede noul Cod Rutier 2018. Măsuri dure pentru șoferii care încalcă legea
Articolul următorConducea un utilaj agricol pe drumul public cu permisul suspendat