Un polițist din cadrul IPJ Giurgiu a reușit astăzi să salveze un bărbat din Putineiu, care s-a urcat pe un releu cu intenția de a se sinucide. Pentru că erau localnici, s-a dus personal la locul incidentului ;i s-a urcat chiar el pe releu, reușind să-l convingă să revină la sentimente mai bune și să coboare de acolo. 

Gestul polițistului din Giurgiu a fost apreciat și într-o postare de pe pagina pe pagina de facebook a Poliției Române. 

„Azi, în jurul orei 11:00, în timp ce mă deplasam la poligonul pentru pregătire, am fost sunat de la sediu. Ofițerul de serviciu m-a anunțat că un bărbat, de 48 de ani, din Putineiu, județul Giurgiu, este urcat pe un releu destul de înalt și amenință că se va arunca.
Aveam un avantaj, Putineiu fiind satul meu natal. Așa că am pornit rapid, adunând informații din mers. Am reușit să aflu că bărbatul avea o stare emoțională degradată.
Ajung la releul cu pricina. Colegii mei, polițiști și pompieri, împrejmuiseră zona. Erau mai bine de 2 ore de când se urcase acolo.
Mi-am luat cu mine o sticlă de apă și niște țigări, întrucât aflasem că fumează și am început urcarea, pas cu pas.
Știam de la bun început că nu vrea să vorbească cu colegii în uniformă.
Așa „a acceptat” să urc către el.
M-am apropiat, i-am ascultat problemele, am povestit despre satul natal și chiar i-am dezvăluit că sunt polițist.
O oră și jumătate, acolo sus, nici nu mi-am dat seama cum au trecut minutele, doar pot să spun, cu mâna pe inimă, că a fost o experiență unică.
Ne-am împrietenit și l-am asigurat că o să găsească sprijin în noi.
Într-un final, a înțeles că are nevoie de ajutor și a coborât împreună cu mine. Am și glumit la coborâre… să fim atenți să nu cădem amândoi.
În viață, rostul nostru este să mergem mai departe….
Am încercat să îi insuflu și lui optimismul de care avem toți nevoie.” – Nicolae Pătroi, polițist în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Giurgiu.
Vă spunem despre el că este un om extrem de implicat. Cu o căutare pe Google – Secțiunea imagini, aveți și „dovezi”.
Nicule, suntem onorați că ești unul de-al nostru!”.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCulisele statului paralel | ”Echipa câștigătoare” de bani publici – Cum l-a trădat Mara Mareș pe Orban pentru Cîțu
Articolul următorCulisele statului paralel | ”Echipa câștigătoare” de bani publici – Deputatul din echipa lui Cîțu care a trecut prin 5 partide