Duminică, la ora 15.00, a avut loc o declarație de presă susținută de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, s-au înregistrat 61 de sesizări cu privire la posibile incidente electorale și modul de soluționare.  Cinci dintre acestea au fost în județul Giurgiu.

”Până la această oră, au fost înregistrate 61 de sesizări privind evenimentele electorale, cele mai numeroase fiind consemnate pe raza județelor Dolj (11 evenimente), Giurgiu (5), Mehedinți (4), Olt  (4) și în Municipiul București – 5 evenimente.

Din numărul total de evenimente sesizate, jumătate nu s-au confirmat. Cele mai multe sesizări au fost de fraudă electorală, sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat, comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secțiilor de votare și nerespectarea dispozițiilor legale privind prezența altor persoane în cabina de vot.

Cinci evenimente sesizate fac referire la posibile fapte de natură penală”, a precizat Monica Dajbog.

Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, respectiv 3 avertismente și 7 amenzi.

La nivelul județului Giurgiu, o persoană a fost sancționată cu avertisment pentru continuarea propagandei electorale.

Articolul precedentAccident rutier pe DN 5, între un TIR încărcat cu azotat de amoniu și un autoturism. Circulație blocată pe ambele sensuri
Articolul următorMAI: Atribuțiile președinților de secții se întind și în afara locațiilor, până la 500 de metri