Pe 15 septembrie 2018, planeta se mobilizează pentru World Cleanup Day. Este cea mai mare mișcare civică de pe Glob, la care vor participa 150 de țări, inclusiv România.

 România va organiza o Zi de Curățenie Națională pentru a șasea oară, după cele 5 acțiuni de succes desfășurate începând cu anul 2010. Let`s Do It, Romania! este cea mai mare mișcare socială din România – până acum, peste 1 400 000 de voluntari au participat la evenimentele Let`s Do It, Romania! și au curățat 18 000 de tone de deșeuri.

La Giurgiu, Asociația Prietenii de lângă tine în colaborare cu Instituția Prefectului, organizează o campanie de colectare a gunoaielor din întreg județul. Evenimentul își propune să mobilizeze pentru curățenie instituții publice, cum ar fi Prefectura Giurgiu, Consiliul Județean, Primăria Giurgiu, Jandarmeria, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Școlar Județean, Agenția de Mediu, Apele Române. Totodată, au fost lansate invitații și către toate primăriile din județ, pentru a se alătura acestei campanii de colectare a gunoaielor.

Pentru a afla care sunt zonele unde au fost identificate cantități mari de deșeuri care trebuie curățate, trebuie să îți descarci gratuit din AppStore sau GooglePlay aplicația World Cleanup. 1600 de mormane de deșeuri din toată țara au fost identificate pănă acum și introduse în aplicație.

Despre World Cleanup Day

În 2008, Estonia organiza prima Zi de Curățenie Națională, mobilizând 50.000 de voluntari într-o singură zi. România s-a alăturat acestei mișcări încă de la început, prin intermediul Let`s Do It World! 1.400.000 de voluntari au fost implicați în acțiunile de curățenie națională și 18.000 de tone de deșeuri au fost curățate până acum prin intermediul Let’s Do It, Romania!

Articolul precedentBugetarii giurgiuveni vor primi vauchere de vacanță și la anul
Articolul următorPolițiștii din Giurgiu au intervenit la sute de evenimente și au aplicat sute de amenzi