Amenzile contravenționale vor putea fi achitate pe jumătate, într-un termen de 15 zile de la momentul primirii procesului-verbal, nu doar în 48 de ore.

Prevederea apare  într-un act normativ care se va aplica începând de astăzi.

Schimbarea este prevăzută de Legea nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale. Documentul a apărut luna trecută în Monitorul Oficial și regula referitoare la termenul de achitare a amenzilor la jumătate se va aplica începând din 24 august 2018.

Scopul modificării este încurajarea românilor să-și achite mai repede amenzile, ceea ce va aduce și bani mai mulți la bugetul statului.

„Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal”, prevede legea nouă.

În momentul de față, termenul este de doar 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal sau de la data primirii acestuia, el fiind considerat prea mic de către parlamentari.

 

Articolul precedentAdriana Puţaru este propunerea PSD Giurgiu pentru funcţia de prefect
Articolul următorSe scumpesc rovinietele pentru tiruri, se scumpește totul