Cei care vor dori să cumpere o mașină la mâna a doua vor putea verifica ușor și gratuit istoricul înmatriculării unui vehicul, de pe calculator sau telefon.

Cei interesați vor putea afla din fața calculatorului, gratuit, care este situația înmatriculării unei mașini, potrivit unui proiect de act normativ care a primit votul favorabil atât din partea Camerei Deputaților cât și a Senatului.

Aplicația va fi pusă la dispoziția publicului de către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

DRPCIV „realizează, gestionează şi pune la dispoziţia publicului o aplicaţie informatică, în mod gratuit, printr-un serviciu on-line, pe pagina proprie de internet, pentru a se verifica situaţia înmatriculării unui vehicul, precum şi motivul suspendării înmatriculării acestuia”, se spune în inițiativa legislativă.

La ora actuală, pe site-ul DRPCIV mai poate fi găsit un alt instrument online ce poate fi utilizat gratis. Această aplicație vine în sprijnul celor care doresc un număr de înmatriculare preferențial. Cu ajutorul acestei aplicații se poate verifica valabilitatea unui anumit număr.

Articolul precedentGiurgiuvenii, invitați la sarmale și fasole cu cârnați, de Ziua Națională a României. Ce surprize mai pregătesc organizatorii
Articolul următorANPC: Verificați cu atenție produsele de post pe care le cumpărați!