Giurgiuvenii sunt greu de convins de beneficiile completării și depunerii online a documentelor fiscale. Dovadă stă numărul mic al celor care aleg această metodă mult mai rapidă de depunere a acestora.

Reprezentanții Direcției de Taxe și Impozite Locale sustin că giurgiuvenii sunt sceptici când vine vorba de operaţiuni pe internet, si preferă încă statul la ghișeu.

”Sincer vă spun că nu constat o cerere foarte mare a populației pentru astfel de servicii; doar câteva dintre aceste servicii sunt mai des folosite, cum ar fi plățile on-line, dar în cele mai multe situații oamenii preferă încă statul la ghișeu! Nu pot să înțeleg asta, poate e nevoia noastră de socializare prea mare, poate e mai greu să schimbi niște comportamente deprinse în zeci de ani, nu știu! Cert este că oamenii nu se înghesuie să folosească calculatorul ca să-și rezolve problemele într-un mod mai simplu și mai rapid, deși au acest lucru la îndemână de mai mult timp!”, a precizat directorul DITL Giurgiu, Laurențiu Țintea.

Pentru folosirea serviciilor de mai sus este nevoie de accesarea paginii de internet a DITL Giurgiu, – www.ditlgiurgiu.ro secțiunea DEPUNERE/OBȚINERE DOCUMENTE ONLINE din dreapta paginii.

Interesul scăzut pentru a scăpa de documentaţia ce trebuie întocmită la ghişeu este dat de faptul că foarte mulți contribuabili sunt persoane în vârstă, care nu știu să acceseze aceste servicii online.

 

Articolul precedentIncendiu la o vilă din localitatea Ulmi. Pompierii au intervenit
Articolul următorGiurgiuveni reținuți într-un dosar privind nerespectarea regimului armelor, încăierare şi tulburarea ordinii publice