Începând cu data de 1 septembrie 2021, a fost modificat programul de funcționare al Serviciului Evidența Persoanelor din cadrul Direcției de Evidență a Persoanelor Giurgiu, după cum urmează:

 
Primiri documente
 
-Luni-vineri – 08:30 – 13:00
-Eliberări acte de identitate
-Luni-miercuri – 13:00 – 16:30
-Joi – 13:00 – 18:30
 
 
Serviciu de programari online:
 • – pentru depunerea cererilor în vederea eliberării actelor de identitate persoanelor care AU/AU AVUT domiciliul în România ( pentru motivele:expirare a termenului de valabilitate; implinirea varstei de 14 ani; schimbarea numelui; schimbarea domiciliului; schimbarea denumirii sau rangului localităţilor şi străzilor; renumerotarea sau rearondarea imobilelor; înfiinţarea localităţilor sau străzilor; în cazul atribuirii unui nou CNP; deteriorarea, pierderea, furtul sau distrugerea actului de identitate; schimbarea fizionomiei; în cazul schimbării sexului; în cazul anulării; pentru preschimbarea actelor de identitate; restabilirea domiciliului în România; înscrierea menţiunii privind stabilirea reşedinţei; eliberarea cărţilor de identitate provizorii)
 • – pentru depunerea cererii în vederea eliberării actului de identitate cetăţenilor români, care nu au avut niciodată domiciliul în România, ca urmare a dobândirii/redobândirii cetăţeniei, schimbării domiciliului din străinătate în România

 

 • Art. 1 Programarea în vederea obţinerii actelor de identitate se face direct pe site-ul primăriei de către persoana interesată. Nu se pot face programări prin email, fax sau telefonic.
 • Art. 2 La Serviciul de evidenţă a persoanelor Giurgiu se poate solicita obţinerea actelor de identitate de către cetăţenii care îşi stabilesc domiciliul în Municipiul Giurgiu sau comunele arondate.
 • Art. 3 Programarea este gratuită şi netransmisibilă iar înainte de programare cetăţenii au obligaţia de a verifica informaţiile generale şi lista actelor necesare.
 • Art. 4 O programare se face pe un singur interval orar pentru obţinerea unui singur act de identitate.
 • Art. 5 La data programată cetăţenii au obligaţia de a prezenta toate documentele (în original şi copie) necesare soluţionării cererii.
 • Art. 6 Programul şi intervalul orar de primire a documentaţiilor, conform listei programărilor, este următorul: Luni – Vineri: 08:30-13:00.
 • Art.7 Neconcordanţa dintre datele înscrise în formularul de programare (nume, prenume, CNP românesc) şi datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii, neprezentarea la data programată şi/sau lipsa actelor necesare sau dovada achitării taxelor duc la anularea rezervării şi la reluarea procedurii privind programarea.
 • Art. 8 NU SE ACCEPTĂ PROGRAMĂRI CARE NU CONŢIN DATELE REALE ALE TITULARULUI DE ACT.
 • Art. 9 În ZILELE NELUCRĂTOARE stabilite prin acte normative sau anunţate ulterior, nu se desfăşoară activitate de lucru cu publicul şi nu sunt valabile programările on-line.
 • Art. 10 Prin continuarea procedurii de programare on-line solicitantii sunt de acord cu prelucrarea datelor personale, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste datele cu caracter personal si libera circulatie a acestor date
 • Art. 11 După realizarea programării va fi verificată căsuţa de email; daca căsuţa este validă se va primi, la adresa de email indicată, o confirmare cu data şi ora programării, altfel trebuie sa aveti codul programarii afisat pe ecran.
 • Art. 12 Ghiseul este alocat automat de către sistem în ordinea înregistrării.

 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCe reguli se vor aplica în unităţile de învăţământ din România în anul şcolar 2021-2022
Articolul următorBilanț coronavirus 2 septembrie: 1.470 de cazuri noi, 26 decese