Contorizarea inteligentă a apei va permite determinarea în timp real a consumului de apă și va oferi posibilitatea de a citi consumul atât la nivel local, cât și de la distanță.
 
Contorizarea inteligentă este, de fapt, un ansamblu de componente „smart” și proceduri configurate pentru monitorizarea și evaluarea continuă a utilizării apei în vederea informării proceselor de planificare strategică. În vederea creșterii gradului de digitalizare a municipiului Giurgiu se dorește înlocuirea unui număr de 14.500 contoare mecanice cu contoare inteligente de apă rece, echipate cu modul de comunicație de tip LoRa.
 
Noul sistem va permite:
– măsurarea de la distanță a consumului de apă, fără a mai fi nevoie de intervenție umană, această facilitate fiind imperios necesară abonaților ce au montate contoarele de apă în locuri greu accesibile;
– măsurarea pierderilor de apă; transferul de date; procesarea și analiza;utilizarea frauduloasă; emiterea de notificări prin e-mail sau SMS. Notificările vor include variabile asociate alarmei cum ar fi cantitatea cumulată a pierderii din momentul notificării; sumarul cantităților furnizate pe zile, săptămâni, luni și ani. (se vor reprezenta grafic minim ultimele 7 zile/4 săptămâni/12 luni/3 ani).
 
Valoarea proiectului este de 11.702.308,19 Lei, iar până la finalul acestui an, o parte din abonații din municipiu vor beneficia deja de contoarele inteligente.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCozmin Gușă și S.R. Stănescu, despre reînființarea Clubului Român de Presă: Era nevoie de o asemenea inițiativă, presa a fost slăbită de Statul Paralel
Articolul următorClubul Presei. Demers fără precedent în România, sprijinit de Trustul Realitatea. Susținem libertatea cuvântului!