Giurgiuvenii pot răsufla ușurați. Autoritățile locale propun ca taxele pentru clădiri, terenuri și mașini să se mențină la nivelul celor din 2019 și în 2020. Proiectul a intrat deja în dezbatere publică. Această măsură vine în sprijinul contribuabililor, dar și al autorităților locale. Acestea speră ca prin menținerea impozitelor la același nivel, să crească volumul încasărilor la buget.

Singura creștere este cea impusă de lege, cu rata inflației, mai exact 4,63%!
Data de 30 aprilie este data limită în care Consiliile Locale trebuie să aprobe hotărâri prin care să stabilească nivelul impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal următor! Din 2012 și până în prezent, Giurgiu a menținut de cele mai multe ori nivelul impozitelor și al taxelor la nivelul minim stabilit de Codul Fiscal, ori tocmai această stabilitate fiscală a favorizat de multe ori creșterea gradului de colectare.
Dacă în 2012, prin conturile Direcției de Impozite și Taxe Locale treceau anual circa 16 – 17 milioane de lei, această sumă a crescut semnificativ, pentru ca în 2017 – 2018 să vorbim de sume care ating plafonul de 29 – 30 milioane lei.
”Pe de-o parte oamenii au profitat mai mult și la timp de anumite facilități la plata taxelor și impozitelor locale, dar în aceeași măsură au înțeles că e mai ieftin să respecți legea!” a ținut să menționeze directorul DITL Giurgiu, Laurențiu Țintea

În ciuda măsurii de a menține neschimbate taxele si impozitele locale, sunt peste 20.000 de dosare de executare silită în cazul restanțierilor la plata impozitelor și amenzilor.

Articolul precedentSimulare Bac. Sute de absenți la limba și literatura română
Articolul următorDoi tineri din Giurgiu, arestați preventiv pentru trafic de heroină