Polițiștii giurgiuveni, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, au destructurat o grupare infracțională specializată în furturi de locuințe.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, în urma probatoriului administrat au identificat doi bărbați, de 32 și respectiv 46 de ani, ambii din județul Ilfov, care, la sfârșitul lunii septembrie 2018, au pătruns mascați, prin efracție, într-un imobil din comuna Colibași, județul Giurgiu, de unde au sustras sume de bani, bijuterii din aur și o ladă metalică în care se găseau o armă de vânătoare și două pistoale neletale, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 50.000 lei.

În cursul lunii noiembrie 2018, polițiștii giurgiuveni au efectuat, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov și jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”, cinci percheziții, pe raza județului Ilfov, la locuințele membrilor grupării infracționale, ocazie cu care au fost identificate mai multe bijuterii, ceasuri, un autoturism folosit la săvârșirea infracțiunilor și mai multe obiecte de vestimentație, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, în luna ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale de la I.P.J. Giurgiu, împreună cu o echipă de scafandri din cadrul I.G.S.U. București au efectuat căutări în apa înghețată a Lacului Pantelimon, din județul Ilfov, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe bunuri provenite din săvârșirea infracțiunii de furt (cartușe pentru armă de vânătoare, case de bani), iar sâmbătă 9 februarie a.c., după retragerea gheții au fost identificate și armele sustrase, respectiv o armă de vânătoare calibru 12 mm. și două pistoale cu gaz, respectiv bile de cauciuc.

Față de bărbatul de 46 ani a fost luată la data de 08.11.2018 măsura reținerii, iar la data de 09.11.2018 a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind dispusă măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile. Tânărul de 32 de ani s-a sustras cercetărilor până la data de 21 ianuarie a.c., când s-a predat la I.P.J. Giurgiu.

 

În prezent cei doi bărbați sunt cercetați în stare de arest preventiv sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Articolul precedentDebitul Dunării, în creștere în perioada următoare, și la Giurgiu
Articolul următorProiectil, găsit în pădure de un cetățean care tăia lemne